På Alvereng gård har vi som mål å dyrke de beste bringebærene som tenkes kan. De skal være gode, pene å se på og sunne. Vi har en fordel av å holde til i et område med ren og pen natur. Om vekstsesongen er kortere her enn lenger sør, så er den beriket med et sommerlys som gir et langt vekstdøgn. Lufta er ren, jorda er næringsrik og har ikke vært sprøytet, og det har ikke vært brukt kunstgjødsel siden 1998. Vi prøver å gi våre bringebærplanter det best mulige stell og tror dermed at plantene gir oss gode produkter tilbake.

Vi har pr. i dag 900 bringebærplanter på gården, alle av sorten Glen Ample som gir store, faste bær. Produksjonen er godkjent økologisk, noe som blant annet betyr at vi ikke sprøyter bærene.

Så langt mot nord kreves det ekstra tiltak for å få full avling med denne sorten, og vi har derfor bøyler som vi trekker plast over i vekstsesongen, såkalte «plasttunneler». Dette beskytter mot vinden og gir stort sett litt bedre temperatur. Det er også gunstig for innhøstningen som kan foregå under tørre forhold.

På Alvereng gård bor en familie på 5, og vi har nok å henge fingrene i, året rundt.
Her er det godt å bo!

Smaken av bringebær

På Grytøya, like nord for Harstad, ligger Alvereng gård. Bygda heter Alvestad, og herfra har vi utsikt både innover Toppsundet og utover Andfjorden. På gården dyrker vi bringebær uten bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. Vi selger friske bær i kurv og vi selger saft.

Alvereng    Bringebærdyrking    Salg/bestilling    Alvestad    Galleri    Kontakt

Alvereng gård